Faktoja ja käyttövinkkejä

Ota proteiinipitoinen soija osaksi terveellistä ja monipuolista ruokavaliota, ja syöt edullisesti ja hyvin. Soija on monikäyttöistä, koska sen perusmaku on hyvin neutraali ja sitä on helppo maustaa marimoimalla tai keittämällä.

1.

Ravintorikas

Soijasta saa kuituja, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, fosforia, rautaa, sinkkiä, jodia ja seleeniä sekä runsaasti A-, B-, E- ja K-ryhmän vitamiineja.

2.

Proteiini­pitoinen

Soija sisältää enemmän proteiineja kuin mikään muu palkokasvi. 100 g tummaa soijarouhetta sisältää 50 g proteiinia, kun sama määrä kananlihaa sisältää vain 20 g.

3.

Laktoositon Gluteeniton

Soijajauho korvaa mainiosti munamaidon ja on luontaisesti laktoositon.

Kaikki Soyappetit tuotteet ovat gluteenittomia.

4.

Tuotettu Euroopassa

Soyappetit-tuotteet on viljelty Euroopassa ja ne on valmistettu ilman geenitekniikkaa.

Eurooppalaiset soijanviljelijät saavat reilun korvauksen sadostaan eikä yhtään hehtaaria sademetsää kaadeta Soyappetit soijan tieltä.

5.

Kalsium­pitoinen

Soijapavun kalsiumpitoisuus on 26-kertainen lihaan verrattuna.

6.

Terveellinen

Soijassa on korkea kuitu- ja proteiinipitoisuus, alhainen glykeeminen indeksi sekä hyvä rasvahappojen koostumus. Tuotteisiimme ei ole lisätty sokeria.

7.

Ihanteellinen aminohappokoostumus

Soija sopii erinomaisesti täydentämään sekä kasvis- että sekaruokavaliota, sillä se sisältää kaikkia lihan sisältämiä välttämättömiä aminohappoja (proteiineja).

8.

Alentaa kolesterolia

Soijassa ei ole kolesterolia; päinvastoin, se sisältää lesitiiniä joka alentaa kolesterolia. Lesitiini on tärkeää myös hermostolle.

9.

Ekologinen

Eläinperäisiin tuotteisiin verrattuna soija on ekologista. Sen ympäristövaikutukset ovat huomattavan pienet lihaan verrattuna.

Soijan käyttövinkit

Moni jo tietää, että jauhelihan voi korvata soijarouheella, tummalla tai vaalealla – oikein maustettuna eroa ei juuri huomaa. Tiesitkö, että lisäksi soijasuikaleilla voi korvata kanasuikaleet ja soijajauholla kananmunan? Tai että soijasta voi tehdä niin välipaloja ja pääruokia kuin leivonnaisia ja jälkiruokiakin?

Kun haluat korvata lihan tai kanan kuivasoijalla, saat siihen haluamaasi makua marinoimalla, liottamalla ja paistamalla. Käytä vaikkapa kasvislientä, soijakastiketta, yrttejä, mausteita ja valkosipulia.

Soijan maustaminen

Soija turpoaa ja pehmenee, kun liotat sen vedessä tai kasvisliemessä ennen valmistusta.

Soyappétit perustuotteisiin saat helposti haluamaasi makua marinoimalla – kokeile yrttejä, valkosipulia ja maustetahnoja. Tee niukahko nesteseos, jossa on vähän vettä, soijakastiketta, haluamiasi mausteita sekä yrttejä ja vaikkapa valkosipulia. Marinoi soijaa, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Paista tämän jälkeen pannulla tai uunissa ja mausta vielä itse ruoka erikseen.

Soija on edullista

Pussillinen kuivasoijaa – olipa se rouhe-, pala tai suikalemuodossa – maksaa kaupassa vain muutaman euron. Kun ottaa huomioon sen ainutlaatuisen ravintosisällön ja hyvän säilyvyyden, se on hyvä raaka-aine kaikenlaisiin ruokiin. Täyttävä kuivasoija on käyttövalmis ja erittäin riittoisa.