Faktoja ja käyttövinkkejä
Ota proteiinipitoinen soija osaksi terveellistä ja monipuolista ruokavaliota, ja syöt edullisesti ja hyvin. Soija on monikäyttöistä, koska sen perusmaku on hyvin neutraali ja sitä on helppo maustaa marimoimalla tai keittämällä.
Ravintorikas
Soijasta saa kuituja, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, fosforia, rautaa, sinkkiä, jodia ja seleeniä sekä runsaasti A-, B-, E- ja K-ryhmän vitamiineja.
Proteiinipitoinen
Soija sisältää enemmän proteiineja kuin mikään muu palkokasvi. 100 g tummaa soijarouhetta sisältää 50 g proteiinia, kun sama määrä kananlihaa sisältää vain 20 g.
Laktoositon Gluteeniton
Soijajauho korvaa mainiosti munamaidon ja on luontaisesti laktoositon.
Kaikki Soyappetit tuotteet ovat gluteenittomia.
Tuotettu Euroopassa
Soyappetit-tuotteet on viljelty Euroopassa ja ne on valmistettu ilman geenitekniikkaa.
Eurooppalaiset soijanviljelijät saavat reilun korvauksen sadostaan eikä yhtään hehtaaria sademetsää kaadeta Soyappetit soijan tieltä.
Kalsiumpitoinen
Soijapavun kalsiumpitoisuus on 26-kertainen lihaan verrattuna.
Terveellinen
Soijassa on korkea kuitu- ja proteiinipitoisuus, alhainen glykeeminen indeksi sekä hyvä rasvahappojen koostumus. Tuotteisiimme ei ole lisätty sokeria.
Ihanteellinen aminohappokoostumus
Soija sopii erinomaisesti täydentämään sekä kasvis- että sekaruokavaliota, sillä se sisältää kaikkia lihan sisältämiä välttämättömiä aminohappoja (proteiineja).
Alentaa kolesterolia
Soijassa ei ole kolesterolia; päinvastoin, se sisältää lesitiiniä joka alentaa kolesterolia. Lesitiini on tärkeää myös hermostolle.
Ekologinen
Eläinperäisiin tuotteisiin verrattuna soija on ekologista. Sen ympäristövaikutukset ovat huomattavan pienet lihaan verrattuna.
Soijan käyttövinkit
Moni jo tietää, että jauhelihan voi korvata soijarouheella, tummalla tai vaalealla – oikein maustettuna eroa ei juuri huomaa. Tiesitkö, että lisäksi soijasuikaleilla voi korvata kanasuikaleet ja soijajauholla kananmunan? Tai että soijasta voi tehdä niin välipaloja ja pääruokia kuin leivonnaisia ja jälkiruokiakin?
Kun haluat korvata lihan tai kanan kuivasoijalla, saat siihen haluamaasi makua marinoimalla, liottamalla ja paistamalla. Käytä vaikkapa kasvislientä, soijakastiketta, yrttejä, mausteita ja valkosipulia.
Soijan maustaminen
Soija turpoaa ja pehmenee, kun liotat sen vedessä tai kasvisliemessä ennen valmistusta.
Soyappétit perustuotteisiin saat helposti haluamaasi makua marinoimalla – kokeile yrttejä, valkosipulia ja maustetahnoja. Tee niukahko nesteseos, jossa on vähän vettä, soijakastiketta, haluamiasi mausteita sekä yrttejä ja vaikkapa valkosipulia. Marinoi soijaa, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Paista tämän jälkeen pannulla tai uunissa ja mausta vielä itse ruoka erikseen.
Soija on edullista
Pussillinen kuivasoijaa – olipa se rouhe-, pala tai suikalemuodossa – maksaa kaupassa vain muutaman euron. Kun ottaa huomioon sen ainutlaatuisen ravintosisällön ja hyvän säilyvyyden, se on hyvä raaka-aine kaikenlaisiin ruokiin. Täyttävä kuivasoija on käyttövalmis ja erittäin riittoisa.