Soyappétit lasagne
RESEPTI-VIDEO: JENNI HÄYRINEN / LIEMESSÄ-BLOGI
AINEKSET
1 dl Soyappetit tummaa soijarouhetta
2 dl kasvislientä
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
250 g ricottajuustoa
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
3 tomaattia
1 rs tuoretta pinaattia
5 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
50 g parmesanjuustoa
8-12 kpl lasagnelevyjä
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
OHJE
Soijarouheen turvotus pannulla
Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Kuullota sipulisilppua ja valkosipulisiivuja hetki. Lisää kuiva soijarouhe ja anna makujen imeytyä hetki. Lisää sekaan 2 dl kasvislientä pikkuhiljaa. Lisää kasvislientä aina kun neste on imeytynyt. Paista kunnes soijarouhe on hyvin ruskistunut. Mausta pippurilla ja suolalla.
Juustotäyte
Sekoita ricottajuusto, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, tuoreet tomaatit, tuore basilika ja pannulla nopeasti käytetty pinaatti.
Lasagnen kokoaminen
Sekoita vehnäjauho maidon joukkoon. Lado uuninkestävään neliskulmaiseen vuokaan vuorotellen soijarouhetta, juustotäytettä, raastettua parmesanjuustoa ja maitoa. Peitä täytekerros lasagnelevyillä ja näin kunnes vuoka on täynnä. Paista noin 50-60 min 200 asteessa.