Soijasuikaleita hoisin-kastikkeessa
(4:lle)
AINEKSET
reilu loraus oliiviöljyä
1 punainen chili
1 vihreä chili
2 valkosipulinkynttä
peukalon kokoinen pala inkivääriä
3 reilua desiä Soyappétit Soijasuikaleita
1/2 kasvisliemikuutio
1 l vettä keittämiseen
1 vihreä paprika
1 porkkana
1 sipuli
1 tlk viipaloituja herkkusieniä
1 nippu kevätsipulin varsia
Kastike
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl hoisin-kastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 rkl vähäsuolaista soijaa
2 tl fariinisokeria
Pinnalle
seesaminsiemeniä
Lisäkkeeksi
Jasmin-riisiä
OHJE
Kiehauta vesi kattilassa, lisää joukkoon puolikas kasvisliemikuutio sekä soijasuikaleet. Anna kiehua n. 5-10 minuutin ajan. Valuta soijasuikaleista ylimääräinen vesi pois siivilää käyttäen. Siirrä soijasuikaleet hetkeksi syrjään odottamaan. (Keittäessä käytetään puolikasta kasvisliemikuutiota siksi, ettei lopputuloksesta tule liian suolainen, sillä kastikkeessa on runsaanlaisesti suolaa sisältäviä ainesosia.)
Pilko chilit, valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuullota aineksia tovi oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja jatka kuullottamista, kunnes sipuli hieman pehmenee. Lopuksi lisää joukkoon suikaloitu paprika, porkkana, kevätsipuli, herkkusienet sekä soijasuikaleet.
Sekoita kulhossa keskenään hoisin-kastike, soija, osterikastike sekä fariinisokeri. Kaada kastike lopuksi vihannesten ja soijasuikaleiden joukkoon sekoittaen. Älä kuitenkaan kypsytä ruokaa liian kauan, sillä porkkanoiden ja paprikasuikaleiden tulee jäädä hieman rapsakoiksi.
Tarjoile kastike esim. jasmin-riisin kera. Lopuksi ripottele pinnalle kevyesti pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä.