Soija-tacosalaatti
Ohjeella tulee reippaan kokoinen illanistujaisruoka hyvinkin kuudelle. Ruuan mausteisuutta on helppo säätää laittamalla enemmän tacomaustetta tai ostamalla hottia salsa-kastiketta.
AINEKSET
250 g tomaattimurskaa
1/2 purkkia Chunky Salsa-kastiketta (mild)
1/2 tuubia (kevyt)majoneesia (175 g putkilo)
suolaa
5 dl Soyappétit Tummaa Soijarouhetta
5 dl vettä
rypsiöljyä
1/2 pussia tacomaustetta (organic)
suolaa
limen mehua
2 avokadoa
limen mehua, suolaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 kurkku
n. 500 g rapeita salaatteja
5 dl tacolastuja
n. 150 g cheddarviipaleita
1 kourallinen tuoretta minttua
2 kourallista tuoretta korianteria
OHJE
Sekoita tomaattimurska, salsakastike ja majoneesi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Laita kastike kylmään odottamaan. Kuumenna paistinpannulla soijarouhetta vettä lisäillen, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Lisää öljyä pari ruokalusikallista kerrallaan ja kääntele rouhetta, kunnes se on hieman ruskistunut. Lisää tacomauste ja sekoita huolellisesti. Mausta vielä limen mehulla ja lisää tarvittaessa suolaa. Pilko avokadot, suolaa ja purista päälle limen mehua. Halkaise tomaatit, viipaloi kurkku. Revi salaatista rouheita paloja, samoin cheddarviipaleista. Hienonna yrtit ja mursaa tacolastuja hiukan pienemmiksi. Sekoita salaattiainekset kulhossa. Kastikkeen voi myös sekoittaa salaatin joukkoon ennen tarjoilua.