Mausteinen soija-kaalilaatikko
AINEKSET
3 dl Soappétit Vaaleaa tai Tummaa Soijarouhetta
6 dl vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
1–2 rkl paprikajauhetta
salviaa
cayennepippuria
1 suuri sipuli
1 kg valkokaalia
1 prk tomaattipyreetä (70 g)
1 kasvisliemikuutio
100 g emmental-juustoraastetta
Voita tai öljyä paistamiseen
OHJE
Keitä soijarouhetta 5 minuuttia 6 dl:ssa vettä. Valuta liika vesi pois. Paista soijarouhetta voissa tai öljyssä noin 2-3 min. Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella, salvialla ja cayennepippurilla.
Kuutioi sipuli ja suikaloi kaali. Kuullota sipuli voissa, lisää suikaloitu kaali, anna mehustua ja sulata sekaan kasvisliemikuutio ja tomaattipyree. Yhdistä seokset, kaada voideltuun uunivuokaan ja ripottele juusto päälle. Anna hautua kypsäksi 175 asteisen uunin alatasolla noin 1 ½ tuntia.