resepti-fiilis5-1000px

Soijan käyttövinkit

  • Soija turpoaa ja pehmenee, kun liotat sen vedessä tai kasvisliemessä ennen valmistusta.
  • Marinoimalla saat soijaan makua – kokeile yrttejä, valkosipulia ja maustetahnoja.
  • Smoothiesta tulee ravitseva ja täyttävä välipala, kun lisäät siihen soijajauhoa.

Soyappétitin perustuotteisiin saat helposti haluamaasi makua marinoimalla. Tee niukahko nesteseos, jossa on vähän vettä, soijakastiketta, haluamiasi mausteita sekä yrttejä ja vaikkapa valkosipulia. Marinoi soijaa kunnes kaikki neste on imeytynyt. Paista tämän jälkeen pannulla tai uunissa ja mausta vielä itse ruoka erikseen. Käytä lasiset ruokapurkit uudelleen esim. hillon säilöntään.  

Vinkkejä soijajauhon käyttöön leivonnassa

  • Yhtä kananmunaa vastaa 1 rkl soijajauhoa ja 2 rkl lämmintä vettä. Voit sekoittaa jauhon veteen ja antaa imeytyä 5 minuuttia, tai sekoittaa jauhon muiden kuiva-aineiden joukkoon ja veden muihin nesteisiin.
  • Kananmunien korvaaminen soijajauhoilla onnistuu hiivataikinoissa, kun leivot esim.  leipää, sämpylöitä tai pullaa.
  • Voit korvata osan vehnäjauhoista soijajauhoilla myös hiivataikinaresepteissä, joissa ei ole kananmunaa. Korvaa enintään 15 % jauhoista, jottei taikinan rakenne ja maku kärsi.
  • Sokerikakkutaikinassa kananmunan korvaaminen soijalla ei onnistu, koska niissä kananmuna vatkataan vaahdoksi.
  • Sellaisissa kakku- ja piirasresepteissä, joissa rasva ja sokeri vatkataan vaahdoksi ja kananmunien määrä on vähäinen, voi kananmunan korvata soijajauholla.
  • Hiivattomissa taikinoissa voit korvata jopa 25 % vehnäjauhoista soijajauhoilla. Sitä suurempi määrä vaikuttaa rakenteeseen ja makuun.
  • Soyappétit Soijajauhoilla leivonnaiset saattavat saada väriä nopeammin, joten tarkkaile paiston aikana tilannetta.
  • Soijajauhoa sisältävät leivonnaiset pysyvät pehmeämpinä pidempään, ja niiden väri on hieman keltaisempi.
  • Soijajauhoista voi valmistaa muna-allergikoille “munamaidon” sekoittamalla 1,5 dl Soyappétit Soijajauhoa ja 4 dl vettä.