Soijaceasar-salaatti

Ainekset

4 annosta

8 Soyappétit Soijafileetä
1 kasvisliemikuutio, vettä, Kuorrutus
3 rkl mantelijauhetta
3 rkl parmesaanijauhetta
¾ dl kasvirasvaruokakermaa
Paistamiseen öljyä
Kastike
1 dl valmista majoneesia
2–3 anjovisfileetä hienonnettua ja tilkka lientä
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tl sitruunan mehua
Salaatti
300 g romainesalaattia
40 g parmesaania lastuiksi vuoltuna
1 dl täysjyväkrutonkeja

Ohje

Pane soijafileet kattilaan, murenna liemikuutio päälle ja kaada vettä soijafileiden päälle sen verran että ne peittyvät.  Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua kannen alla hiljaa poristen noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa palat kahteen osaan. Sekoita manteli- ja parmesaanijauhe laakealla lautasella. Kaada kasvirasvakerma kulhoon. Kuumenna öljy pannussa. Kastele soijafileepalat kasvirasvakermassa ja pyöräytä ne sen jälkeen manteli-parmesaaniseoksessa.

Paista fileisiin kaunis ruskea pinta miedolla- / keskilämmöllä, manteli-parmesaanikuorrutus ruskistuu  nopeasti, älä paista pintaa tummaksi. Sekoita kastikkeen aineet. Revi tai leikkaa huuhdotut ja lingotut salaatinlehdet. Yhdistä kaikkia aineet salaatiksi, sekoita hyvin että kastike sekoittuu kauttaaltaan aineisiin. Tarjoa välittömästi. Halutessasi voit tarjota salaatin ja kastikkeen erikseen.