Soijabolognese herkkusuille

 

Ainekset

6 henkilölle

3 dl Soyappétit Tummaa Soijarouhetta
6 dl vettä
1 suuri sipuli
300 g porkkanaa
100 g juuriselleriä
2–3 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa mustapippuria
2 rkl paprikamaustetta
ripaus cayennepippuria dl
kasvislientä 500 g
paseerattua tomaattia tai 2 tlk tomaattimurskaa
1 rkl soijakastiketta
1 dl silputtua oreganoa

 

Ohje

Keitä soijarouhe vedessä noin 5 min. Siivilöi liika vesi pois. Kuori sipuli, porkkanat, juurisellerit ja valkosipulit ja pilko ne pieniksi. Lisää pataan. Mausta suolalla, pippurilla, paprikalla ja cayennella. Lisää kasvisliemi ja hauduta seosta 20 minuuttia. Kaada paseerattu tomaatti pataan ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Lisää tarvittaessa vähän nestettä, ettei kastike pala pohjaan.

Jos käytät  tomaattimurskaa, ei lisänestettä tarvita. Jos kastike on löysää, keitä sitä kokoon hyvällä lämmöllä. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa silputtu oregano. Tarjoa vastakeitetyn pastan kera. Soijabolognese sopii hyvin myös lasagnen kastikkeeksi!