Soija-seesamkala

Ainekset

20 annosta (buffettiin)

Panerointiin
3 dl Soyappétit Soijahiutaleita
1 ½ dl seesaminsiemeniä
1 ruukku tilliä
1 – 1 ½ tl suolaa
1 tl rouhittua valkopippuria

Kala
1 kg vaaleaa kalafileetä (esim. kuha, ahven)
2 dl ruoka- tai soijakermaa

Paistamiseen öljyä

Vadille
rucolakrassia tai tuoreyrtti maun mukaan

Yrttikastike
200 g kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
1 dl kermaa tai soijakermaa
2 tl sitruunan mehua
2 tl hunajasinappia
suolaa, rouhittua mustapippuria
1 dl yrttisilppua (esim. tilli, ruohosipuli, basilika, kirveli, rakuuna)

Ohje

1. Aloita valmistus yrttikastikkeesta: sekoita aineet ja pane kastike jääkaappiin maustumaan.
2. Rouhi soijahiutaleet käsin tai pyöräytä niitä muutama kierros leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa. Sekoita seesaminsiemenet, silputtu tilli ja mausteet soijahiutalerouheen joukkoon.
3. Paloittele kala ja pane palat kulhoon. Kaada kerma päälle ja sekoita. Kuumenna pannun pohjan peittävä öljykerros keskilämpöiseksi.
4. Nosta kalapaloja keittiöpihdeillä soija-seesamiseokseen ja pyörittele palat kauttaaltaan seokseen. Siirrä palat pannuun ja paista kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.
5. Nosta kalapalat vadille ja ripottele rucolakrassia tai muuta yrttiä pinnalle.
6. Tarjoa yrttikastikkeen kanssa.