Soija-rapusalaatti

Ainekset

4–6 annosta

3 dl Soyappétit Soijasuikaleita
3 dl vettä
1 kalaliemikuutio
2 rkl oliiviöljyä
200 g säilykepapuja
150 g tilliliemi-jokiravunpyrstöjä tai katkarapuja
1 l huuhdottuja ja lingottuja villiyrttien lehtiä tai vihreitä salaatinlehtiä
1 ruukku herneenversoja

Salaattikastike
150 g majoneesia
½  dl kuohukermaa tai soijakermaa
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl sokeria
2 tl sitruunamehua
½ – 1 punainen chili hienonnettuna
suolaa, karkeaksi rouhittua valkopippuria
tabascoa

Ohje

1. Aloita valmistaminen salaattikastikkeesta: sekoita aineet ja pane kastike jääkaappiin maustumaan.
2. Pane soijasuikaleet, vesi ja murennettu kalaliemikuutio kattilaan. Keitä avoimena nestettä haihduttaen noin 10 minuuttia. Jos kattilaan on jäänyt nestettä valuta se pois. Jäähdytä suikaleet.
3. Kuumenna öljy pannussa ja paista suikaleisiin ruskeaa pinta.
4. Valuta ja huuhdo pavut, valuta jokiravunpyrstöt tai katkaravut ja puserra ne kuiviksi.
5. Asettele villiyrttien lehdet tai revityt salaatit ja herneenversot sekä muut aineet tarjoiluvadille tai lautasille.
6. Valuta kastike salaatin pinnalle tai tarjoa se erikseen.