Skonssit soija- ja spelttijauhoista

Ainekset

(16 kpl)

110 g Soyappétit Soijajauhoa
150 g täysjyväspelttijauhoa
30 g ruokosokeria
0,5 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
110 g voita
40 g kuivattuja mustikoita
40 g valkosuklaata
1,5 dl täysmaitoa
1 kananmuna

Ohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa kaikki ainekset valmiiksi. Soijajauho on todella kevyttä, joten sitä tuntui tulevan todella paljon, enemmän kuin spelttiä. Pieni suklaaa muruksi ja leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi.

Kaada soijajauho, speltti, suola, sokeri ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita ne hyvin lusikalla. Lisäa voikuutiot mukaan ja hiero voi mukaan niin nopsasti kuin mahdollista tavoitellen murumaista rakennetta. Voin kuuluu jäädä skonsseissa pieniksi hiutaleiksi, jotta ne kohottaisivat taikinaa paistovaiheessa. Sekoita mukaan mustikat ja suklaa ja seuraavaksi lisäa kulhoon kevyesti vatkattu kananmuna ja maito. Pyöritte sitten kaikki ainekset mahdollisimman nopeasti taikinaksi, liika sekoittelu tekee skonssitaikinasta sitkasta.

Kaavi taikina kevyesti jauhotetulle leivinlaudalle ja taputte sen jauhoisin käsin pyöreäksi levyksi, noin kaksi senttiä paksuksi. Dippaa skonssimuottia jauhoihin, ettei taikina tarttuisi siihen kovin innolla. Painele pyöreitä skonsseja taikinasta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja voitele ne maidolla ennen paistamista. Paista skonsseja noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat nätin ruskeita. Skonssit maistuvat mustikka- ja vadelmahillon kanssa aivan kelpoisilta.

CAMPASIMPUKKA