Marokkolaiset soijapyörykät

Soijakouluvideo

Ainekset

2 dl Soyappétit tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
2 kananmunaa (tai 2 rkl soijajauhoja)
0,7 dl korppujauhoja
1 sipuli
2 cm inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
kumina
korianteri
kaneli
paprika
suola

Tomaattinen kastike:
2 tlk säilöttyjä tomaatteja
1 dl vettä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 cm inkivääriä
1 rkl tomaattipyrettä
0,5 rkl sokeria
kumina
korianteri
fenkoli
suolaa
mustapippuria
0,5 dl öljyä paistamiseen

Koristeluun:
mantelilastuja
tuoretta korianteria

 

Ohje

Pyöryköiden valmistus
2 dl rouhetta todellakin riittää tähän satsiin. Taikinaa voi tarvittaessa pakastaa. Sekoita soijarouhe, korppujauhot, ja vesi keskenään ja anna turvota hetki. Lisää kananmunat, silputtu sipuli ja mausteet. Lisää vettä tarvittaessa. Pyörittele taikinasta pyöryköitä. Paista pyörykät uunissa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Kastikkeen valmistus
Hienonna mausteet morttelissa: kumina, korianteri ja fenkolinsiemenet. Paista morttelissa hienonnettuja mausteita ja pieneksi hienonnettua chiliä pannulla öljyssä. Lisää silputtu sipuli, siivutettu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja säilyketomaatit, vesi, sokeri, suola ja pippuri. Anna hautua puolisen tuntia. Koristele tuoreella korianterilla ja mantelilastuilla.

JENNI HÄYRINEN,
LIEMESSÄ-RUOKABLOGI