Soyappétit mansikkakakku

Soijakouluvideo

Ainekset

1 osa kananmunia
1 osa sokeria
1/2 osa Soyappétit soijajauhoja
1/2 osa perunajauhoja

Lisäksi 4 kananmunan taikinaan:
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
voita vuuan voiteluun

Koristeluun:
5 dl kuohukermaa
2 dl rahkaa
0,5 dl sokeria

mustikoita
mansikoita
sitruunamelissaa

 

Ohje

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita hyvin.

Aseta irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat hyvin voilla. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 35 minuuttia 180 asteessa. Pohjan liiallista tummumista voi estää asettamalla leivinpaperin kakkupohjan päälle 20 minuutin kohdalla. Älä avaa luukkua aikaisemmin ettei pohja lässähdä.

Kokeile cocktailtikun kanssa onko pohja valmis. Tikkuun ei saisi jäädä taikinaa. Jos kakku nautitaan heti, pohjaa voi kostuttaa esimerkiksi vaniljalla maustetulla maidolla. Täytteeksi voisi sopia myös esimerkiksi raparperi- tai mustikkahillo. Tarkistathan että lisätäytteet ovat gluteenittomia.

JENNI HÄYRINEN,
LIEMESSÄ-RUOKABLOGI