Karpalo-murupiirakka

Ainekset

POHJA
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
125 g voita sulatettuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 vaniljatangon siemenet
purkki kermaviiliä

TÄYTE JA MURUSEOS
karpaloita
sokeria
50 g voita
0,5 dl sokeria
0,5 dl Soyappétit Soijajauhoja
1 dl vehnäjauhoja

Ohje

Sekoita kaikki pohjan ainekset nuolijan avulla kulhossa sekaisin. Raaputa vaniljatangosta siemenet ja lisää joukkoon.
Nypi pehmeä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi.
Levitä taikina voidellun vuoan tai pikkuvuokien pohjalle, lisää karpalot ja murustele muruseos pinnalle.
Paista noin 175-180 asteessa kunnes pinta on saanut väriä ja piirakka näyttää irtoavan vuoan reunoilta.

TERHIN KEITTIÖSSÄ

Muita reseptejä tästä tuotteesta: